Аспарух Аспарухов: Ако работим здраво, в бъдеще ще играем на нивото на Полша🏐

Волейболният национал Аспарух Аспарухов сподели след загубата от Полша с 0:3 гейма в Лигата на нациите в Римини, че в бъдеще Българоя може да играе на нивото на световния шампион, ако работи здраво.

България с 6-а загуба в Лигата на нациите 🇧🇬🏐 🇵🇱
България с 6-а загуба в Лигата на нациите 🇧🇬🏐 🇵🇱

"Емоциите са смесени. Все още е трудно да играем на такова ниво. Имаме много мотивация. Сигурен съм, че ако работим много здраво, в бъдеще ще играем на това ниво. Разбира се, че е много трудно да играеш срещу световния шампион Полша", коментира Аспарухов.

"Със сигурност има напрежение. Не мога да кажа, че играхме със спокойствие. Те са световен шампион. Всеки иска да играе добре, но е трудно. Играхме с напрежение. Далеч сме от това ниво. Ще работим здраво, за да стигнем един ден тяхното ниво", добави посрещачът.

"Урокът е, че трябва да работим здраво и да се учим от Полша – как играят и как се отнасят към всеки един елемент от играта. Каквото е възможно, трябва да го попием. Утре ни очаква мач с Бразилия, който ще е много труден и на високо ниво. Надявам се да се представим по-добре от днес и защо не да ги победим", каза още Аспарухов.

Още от Волейбол

Виж всички