Дамян Стоянов: Три мача в три дни ще ни дойдат в повече

Лидерът на Спортист Своге Дамян Стоянов призна, че умората стои зад решението отборът му да се оттегли от участие в националните финали на ББЛ А група. 28-годишният баскетболист записа средни показатели от 23.5 точки, 7.6 борби и 5.6 асистенции, извеждайки свогенци до титлата в регион Запад след успех с 97:75 над Локомотив 2020.

Емил Горанов пред Sportal.bg: За нас това беше краят
Емил Горанов пред Sportal.bg: За нас това беше краят

"Решението беше взето предварително. Сезонът беше доста дълъг, доста сме уморени. В крайна сметка сме аматьори. Три мача в три дни ще ни дойдат в повече. Много от нас трябва да се концентрират върху по-професионалните си занимания, тъй като това е нашето хоби. Искаме да си правим кефа като играем баскетбол и за нас този кеф свършва тук и днес", заяви Стоянов.

Гардът не изключва възможността да направи стъпката към професионалния баскетбол, ако получи оферта, която си заслужава.

"Оферта нямам, по принцип винаги съм отворен към оферти, стига да си заслужава. Аз никога не съм играл професионално. Бих приел, ако си заслужава, но с оглед това как са се развивали нещата досега, честно казано няма да се учудя ако никой не ме потърси и другия сезон продължа в аматьорската лига", добави Дамян Стоянов.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Баскетбол

Виж всички