Режат допълнително чуждестранните представители в Токио

Режат допълнително чуждестранните представители в Токио

Броят на чуждестранните посетители на Олимпийските игри в Токио може да бъде редуциран допълнително, обяви премиерът на Япония Йошихиде Суга в сряда пред местния парламент.

Според Суга броят на официалните лица, журналистите и всякакъв друг вид помощен персонал от чужбина трябва да бъде намален заради пандемията от коронавирус. Първоначалният брой от 180 000 акредитирани посетители от чужбина вече бе намален двойно за Игрите от 23 юли до 8 август.

Макар и да планира намаляване на чуждестранните гости, Суга продължава да поддържа мнението, че Япония ще проведе олимпийските игри, които вече бяха отложени с година заради пандемията.

"Искам да изпратя съобщение от Япония, че светът се е сблъскал с трудностите, които коронавирусът е донесъл със себе си и ги е преодолял чрез единство", заяви Суга.

Той допълни, че всички японски жители, които искат да се ваксинират, ще могат да сторят това до ноември. Слабият старт на ваксинационната програма, появата на нова вълна от заразени и въведеното поне до 20 юни извънредно положение в страната накараха много японци да поискат отмяна на Олимпийските игри. Според обществени проучавания над 60 процента от японците не искат в страната им да се провеждат олимпийски игри тази година. През есента в Япония предстоят парламентарни избори и според местните медии Суга се надява да увеличи популярността си чрез успешно провеждане на Игрите.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти