Гледай на живо

Евро 2020: Германия - Унгария 1:2

Бранимира Маркова: Момичетата могат да играят много по-концентрирано

Бранимира Маркова: Момичетата могат да играят много по-концентрирано

Главният мениджър на националния отбор жени индивидуално Бранимира Маркова заяви, че гимнастичките могат да играят много по-уверено и концентрирано. На официалната подиум тренировка днес Боряна Калейн и Катрин Тасева допуснаха грешки в композициите си.

Българските гимнастички тренират пълноценно преди Европейското във Варна
Българските гимнастички тренират пълноценно преди Европейското във Варна

"На днешната подиум тренировка се допускаха грешки, но момичетата могат да играят много по-концентрирано, по-уверено. За съжаление имаха грешки, може би опипваха терена, за първи път сме в официалната зала, на официалния подиум. Иначе от няколко дни сме във Варна на лагер, във форма са, в настроение и с нетърпение очакват старта. Нямаме здравословни проблеми, чувстват се добре", каза Маркова след тренировката.

За Катрин Тасева това е последно европейско първенство в кариерата й. След олимпийските игри в Токио тя ще прекрати състезателната си кариера.

Илиана Раева изгледа официалната подиум тренировка на българския отбор
Илиана Раева изгледа официалната подиум тренировка на българския отбор

"Много емоционално преживява последните състезания Катрин, особено последните Световни купи. Това е последното й европейско първенство. Тя е много емоционален човек и смятам, че ще направи всичко, за да се представи възможно най-добре. Аз също се вълнувам, знам колко много момичетата обичат да играят пред публиката и тя доскоро им липсваше. Много се радвам, че това европейско първенство ще бъде пред публика и се надявам всички хора, от където и да ни гледат, да ни подкрепят", добави Маркова. Този шампионат ще включва по регламент отборно класиране жени и е квалификация за световното първенство догодина, което отново ще бъде в България.

Това е един изключително нов формат. Отборното класиране на индивидуално жени и ансамбъл жени се случва за първи път на европейско първенство. Аз не обичам да говоря за цели преди големи първенства. Надявам се момичетата да бъдат концентрирани и да изиграят съчетанията си. Не смятам, че това, което се надяваме да стане, няма да се случи", каза още Бранимира Маркова.

Снимки: Sportal.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти