Илиана Раева изгледа официалната подиум тренировка на българския отбор

Илиана Раева изгледа официалната подиум тренировка на българския отбор

Президентът на БФХГ Илиана Раева изгледа официалната подиум тренировка на българския отбор преди началото на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Гимнастичките направиха добър подиум и постоянно получаваха наставления от Раева. 

Боряна Калейн и Катрин Тасева изиграха и четирите си композиции. Калейн изпълни много добре съчетанията си с обръч и топка, но имаше неточности на бухалки и лента. Тасева допусна грешки и беше много емоционална, защото това е последно европейско първенство в кариерата й. 

Българските гимнастички тренират пълноценно преди Европейското във Варна
Българските гимнастички тренират пълноценно преди Европейското във Варна

Ансамбъл девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова показа новите си трика за съчетанието с пет топки. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова направиха грешки, особено в композицията си с пет ленти. 

Надпреварата при ансамблите за девойки е доста тежка, защото в един ден те ще трябва да изиграят четири композиции, ако се класират за финалите на отделните уреди. 

След българките тренираха гимнастичките от Израел, водени от защитаващата титлата си Линой Ашрам. 

Уточняват последните детайли в ДКС-Варна за европейското
Уточняват последните детайли в ДКС-Варна за европейското

Европейското първенство започва утре с надпреварата при ансамблите девойки - многобой и финалите на уредите. От 10.00 часа стартира квалификацията за многобоя. Отборът на България е с номер 10 в първия поток от 10.00 часа и първо играе с пет топки, след което от 10.50 часа с пет ленти. 

Вторият поток е от 11.55 часа. В състезанието ще участват 20 ансамбъла, а най-добрите осем се класират за финалите на отделните уреди, които започват в 19.00 часа и ще приключат след 20.30 часа.

Снимка: Facebook/Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

Още от Гимнастика

Виж всички