Fortnite играч №1 в България разкри какво е нужно, за да успееш в любимото заглавие на милиони 🇧🇬

Fortnite играч №1 в България разкри какво е нужно, за да успееш в любимото заглавие на милиони 🇧🇬

Най-известният играч на Fortnite в България Драгомир "4a1a" Джагълов даде изключително полезни съвети на всички, които искат да се развиват както в стрийминга, така и в любимата игра на милиони геймъри по света.

- Здравей, разкажи ни кога се запали по гейминга и коя беше първата игра, с която се сблъска?

- Започнах да играя игри от тригодишен. Имам брат, който е с шест години по-голям и беше запален по игри, постоянно го гледах докато играе и малко по малко започнах и аз да опитвам. Първите игри, които съм играл бяха Counter-Strike 1.5 и World оf Warcraft. Тях играех най-много тогава, наред с много други игри, които съм играл от време на време. Години по-късно, след като излезе League оf Legends, понеже бях сравнително малък дори тогава, отново покрай брат ми разбрах за нея и започнах да играя, като там се задържах много години, а впоследствие се превърна в първата игра, която започнах да играя професионално.

- Ти си най-популярният стриймър на Fortnite в България. Какво е нужно на един човек, за да се развива както в стрийминга, така и в тази игра?

- Постоянство. Както и за стрийминга, така и в самата игра, ако си постоянен и влагаш нужното време, резултатите няма да се бавят много. Винаги, когато по-малки стриймъри са идвали при мен да ме питат какъв съвет бих им дал, това е главното нещо, което им казвам. В играта има твърде много конкуренция и ако не влагаш нужното време, друг ще го направи, съответно ти ще изостанеш.

- Кога се запали да играеш именно Fortnite? 

- Началото на 2018 за пръв път пробвах в играта, играех доста рядко, само ако се съберем с приятели, с които по принцип играехме League оf Legends главно, защото именно това беше играта, която ми носеше приходи тогава. Около средата на 2018 започваше все повече и повече да ми омръзва, да ме натоварва League оf Legends и в един момент реших просто да рискувам и да спра да играя нея, и да започна с Fortnite, въпреки че това значеше, че известно време няма да мога да изкарвам пари от това, но предпочитах да не изкарвам пари известно време, но да играя нещо, което ми харесва. Тогава Fortnite беше в пети сезон от Chapter 1.

- Има ли други игри, които обичаш да играеш? 

- Почти не, много рядко има моменти, в които играя няколко игри едновременно, предпочитам да вложа всичките си усилия в една игра и избягвам да играя няколко игри едновременно. От време на време се случва да играем и други игри с приятели, но е рядкост.

- Кой е най-големият ти успех в гейминга? 

- Печелил съм турнири както в League of Legends, така и във Fortnite, но бих казал, че най-големият ми успех е това, че съм успял да събера eдна общност от хора, с които можем да се забавляваме заедно всеки ден на стрийма ми, да си говорим за всякакви неща, както и да се разсейваме от нещата в реалния живот. Редовно получавам съобщения от хора, които ми казват, че със стриймовете ми съм успял да им помогна да се справят с трудни периоди от животите им, а това е нещото което най-много ме радва. Имал съм такива моменти преди и по същия начин съм гледал стриймовете на други хора, които са ми помагали да се справя с тежки моменти, така че сега много се радвам, когато някой ми каже, че аз съм успял да помогна на него.

Пътят на един от най-популярните геймъри в България 🇧🇬
Пътят на един от най-популярните геймъри в България 🇧🇬

- Какви качества са необходими, за да станеш професионален Fortnite играч? 

- Както споменах по-рано, да си постоянен според мен е най-важното качество, нужно е и да си много силен психически, понеже не всеки човек може да издържи на това да играе по десет часа на ден, а дори и да можеш да го правиш, трябва да можеш да си контролираш нервите до максимална степен, качество, което много малко играчи владеят до нужната степен, а ако не успяваш да ги контролираш и се изнервяш много, изпадаш в състояния, които влияят негативно на играта ти и нещата не се получават по същия начин. Предимство имат и играчите, които са по-млади от 25, понеже Fortnite е може би най-динамичната игра от всички Esports заглавия, а мозъците на по-младите от тази възраст работят по-бързо и това им дава предимство във всяка една ситуация.

Още от eSports

Виж всички