Бензема: Бях много разочарован, но не спрях да вярвам

Бензема: Бях много разочарован, но не спрях да вярвам

Карим Бензема призна, че е приел тежко отсъствието си от националния отбор на Франция. Нападателят на Реал Мадрид бе повикан от Дидие Дешан за европейското първенство, като получи първа повиквателна от 2015 г.

"В нито един момент не спрях да вярвам, не се отказах. В противен случай не бих бил тук. Бях много разочарован, беше ми трудно. Имаше много предизвикателства, те са част от кариерата ми, но винаги съм се борих. Надявах се, че ще се върна и бях възнаграден", сподели Бензема.

Причината 33-годишния играч да не бъде викан в националния отбор бе скандалът с Матьо Валбуена. Подозира се, че Бензема е посъветвал бившия му съотборник да преговаря с хора, които го изнудваха със секс запис, а Карим е действал като посредник. Вместо това Валбуена се обърна към полицията. Скандалът предизвика огромно обществено внимание във Франция.

Бензема ще бъде съден, а процецът ще се проведе през октомври тази година. Играчът отрича да а нарушил закона, но признава, че съжалява за случилото се: "Винаги има неща, за които съжаляваш. Това, което се случи, е в миналото. Има съжаления, но не можеш да върнеш времето. Това, което е важно за мен, е това, което правя на футболния терен. Концентриран съм максимално върху това, с което мога да допринеса за отбора".

Нападателят допълни, че няма проблеми със селекционера Дидие Дешан: "Мисля, че вече му благодарих. Искате да го кажа отново тук? Благодаря ти, Дидие. Вече имахме разговор. Много съм щастлив да бъда тук. Нямам търпение да започнат мачовете".

Бензема коментира и ситуацията в Реал Мадрид и напускането на Зинедин Зидан: "Той е страхотен треньор и перфектен като човек. Разочарован съм, че напуска, но животът продължава".

Още от Футбол свят

Виж всички