Славия излиза за задължителна победа във Враца

Най-старият столичен клуб Славия може да осигури оцеляването си в efbet Лига при успех над Ботев във Враца днес от 20,00 часа. 

Столичани се нуждаят само от една победа в оставащите си двама мача от група Б на втората осмица, за да се спасят от изпадане. Славия води в класирането, като има пет точки аванс пред врачани, но и по-лоши показатели срещу този съперник в редовния сезон. В последния кръг Славия приема Етър и при грешна стъпка днес, ще има шанс на поправителен. 

Загорчич определи групата на Славия
Загорчич определи групата на Славия

Извън сметките на треньора Златомир Загорчич отново ще е централният бранител Андреа Христов, който е контузен. Двубоят ще пропусне и Петър Патев, който също лекува травма. След наказание в състава се завръща Димитър Рангелов. 

Треньорът на Ботев Веселин Великов има доста кадрови проблеми за решаване. Наказаните за мача със Славия са трима - това са Петър Атанасов, Илия Миланов и Аласан Н’Диайе. Това ще доведе до рокади в състава. Извън сметките е и капитанът Валери Домовчийски, който е контузен. С проблеми е и другият нападател Дориан Бабунски. След наказание се завръща Даниел Генов. 

Вероятни състави: 

Ботев Враца: Костов, Зехиров, Ничев, Керчев, Николов, Гаджев, Ненов, Златински, Аясс, Ивайлов, Генов. 

Славия: Вуцов, Антовски, Виячки, Гандри, М. Александров, Тасевски, Вълчев, Кирилов, Макрилос, Стоев, Кръстев.

Още от БГ Футбол

Виж всички