Няма шанс Australian Open 2022 да бъде преместен извън страната

Няма шанс Australian Open 2022 да бъде преместен извън страната

Шефът на Откритото първенство на Австралия по тенис Крег Тайли заяви, че и през 2022 година турниът ще се проведе в Мелбърн, въпреки спекулациите в медиите, че може да бъде преместен заради пандемията от COVID-19.

"Ще бъдем тук, в Мелбърн, ще направим всичко да се случи и турнирът ще бъде през януари. Ще намерим начин да докараме играчите тук, които сега обикалят света в "балон", каза още Тайли.

Заради пандемията Австралия напълно затвори границите си и се очаква те да останат така до следващата година. В същото време голяма част от тенисистите изразиха раздразнението си от тежките карантинни условия, които трябваше да преминат преди началото на тазгодишния турнир.

Според телевизионния гигант ABC Дубай и Доха са сред потенциалните кандидати да приемат турнира, ако се наложи той да се мести. През тази година там се състояха квалификациите за основната схема на турнира.

"За съжаление КОВИД не позволява две неща - събиранията на големи групи и пътуването в чужбина, а това точно са стълбовете на нашия успех. Ще бъде предизвикателство да се справим с това. Сега има много спекулации за 2022 година, но на нас ни предстои повторение на това, което се случи тази година", завърши Тайли.

Още от Тенис

Виж всички