Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Брендън Роджърс: Този успех е много специален

Брендън Роджърс: Този успех е много специален

Брендън Роджърс: Този успех е много специален за мен Мениджърът на Лестър Брендър Роджърс не можеше да скрие емоциите си, след като отборът му победи Челси с 1:0 и спечели Купата на Англия за първи път в историята си. 

"Чувството е невероятно. Преди да пристигна в Лестър, не знаех, че никога не са печелили Купата на Англия. Загубили са четири финала преди, така че да мога да дам това на собственицити и феновете е толкова специално. Толкова съм горд за ръководството, играчите, треньорите, привържениците, това е невероятен ден за града", сподели Роджърс след двубоя. 

"Голът на Тилеманс бе класически за финал на ФА Къп от преди години, но също така и спасяването на Каспер Шмайхел. Това са специалните моменти, откоито имаш нужда в подобни мачове. Като цяло бяхме по-добрият отбор, много агресивни, пресирахме добре, бяхме опасни, когато владеехме топката. Челси е изключителен отбор, затова е на финал в Шампионската лига, но ние заслужихме победата. 

Този успех е много специален за мен. Бил съм на шест финала преди и спечелихме всичките. Означава много за мен, толкова съм горд, но съм по-щастлив за всички останали. Успехът е на отбора и на клуба, който ни постави в тази позиция да се борим с така наречените по-големи клубове, които се очаква да спечелят", каза още развълнуваният мениджър.

Още от Футбол свят

Виж всички