Лъчо Паланков: Резултатът е добър, победата е авторитетна

Старши треньорът на ЛП Супер спорт Лъчезар Паланков коментира победата на своя тим над ЖФК Варна. Софийският тим се наложи с 5:0, но специалистът призна, че не е останал доволен от показаното на своите футболистки.

Момичетата на Лъчо Паланков продължиха силната си серия (видео+галерия)
Момичетата на Лъчо Паланков продължиха силната си серия (видео+галерия)

"Хората които ме познават, знаят че съм перфекционист. При мен желанието е да еволюираме, да правим нещата по-добре. Днес не съм доволен, въпреки че резултатът е благоприятен за нас. За съжаление ние работим на абсолютно аматьорски начела, повечето момичета работят през деня и са свободни след 18:30.

Победата е авторитетна, съперникът е изключително перспективен отбор, развиват се, желая им успех. Първото полувреме беше благоприятно, но за съжаление това не даде импулс да разширим повече резултата. За съжаление ние тренираме с 5-6 момичета всеки път. Мъчим се да се развиваме, но просто мач, който освен с резултата няма да запомним с нищо.

Надявам се да се възстановят контузените. През втората част дойде едно успокоение, едно чувство за свършена работа, което не трябва да е така. Когато резултатът е благоприятен, се получава един спад и едно успокоение.

53 ЖФК Варна - ЛП Супер Спорт

Статичните положения са една от оснвоните части на футболната игра. Те са тези, които могат да измъкнат един отбор. Работим над тях. Имаме 3-4 момичета, които са много добри изпълнители. Изисквам от тях, опитваме се да ги използваме максимално добре.

Когато физически не си добре и те е страх, се пазиш. Затова и 2-3 от основните ни състезателки не показаха максимума.

В момента играят 42 наши момичета във всички отбори. В Барокко играят 7 наши футболистки, труден мач ще бъде. При тях има едно много хубаво развитие. Имат ширина на състава, треньорката им е едно утвърдено име. Работят пълноценно, имат ред и дисциплина. Няма да е лесен мач. Надявам се да направим добра игра и да се представим добре. Дано се получи едно дерби.

53 ЖФК Варна - ЛП Супер Спорт

Искам да поздравя още веднъж колегите, които са събрали тези прекрасни момичета. Бъдещето е при тях. Последните месеци се наблюдава едно нахлуване на чужденки в България и това не помага на развититето на нашите футболистки. Във Варна това го няма и ги поздравявам и им свалям шапка.

Това го има и при мъжете. Има една масова инвазия на чужденци. Вижда се, че нашите момчета не са по-лоши от чужденците, които получават 3-4 пъти повече заплати. Нека ние да прозивеждаме и да трансферриаме, за да помагаме на нашето и родното. Това е пътеката, по която трябва да се върви. Аз съм оптимист и вярвам", заяви Паланков.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти