Гледай на живо

"Трето полувреме" след Италия - Швейцария

Боби Цонев: Чувството да се завърна беше уникално

Боби Цонев: Чувството да се завърна беше уникално

Полузащитникът на Левски Борислав Цонев заяви, че се е почувствал уникално, когато се появи в игра на 5 май след 7-месечно лечение на контузия на коляното и дори се разписа при победата с 2:0 за първенство срещу Царско село. 

"Доста специален ден. От седем месеца не бях играл и чувството като влязох беше уникално. Може би не очаквах да вляза и да помогна така на отбора и да победим и затова е неописуемо и са радвам, че така се получи", заяви Цонев в интервю за ЛевскиТВ.

 "Разбрах два дни преди мача, че ще бъда в групата. Коментирали сме, че мога да евентуално да взема участие в следващите мачове. Точно за този не го очаквах. Преди да вляза бях малко напрегнат и неуверен, но с подкрепата на феновете изведнъж ми дойде спокойствието и самочувствието. Мисля, че се получи добре", добави халфът. 

"При гола не бях добре ориентиран, видях, че вратарят излиза напред и се опитах да го прехвърля, но топката ми дойде малко дълга, той я изби и тя остана в мен и за щастие вкарах. Доста приятен момент", каза още той. 

17-годишен прекъсна головата суша на Левски, Боби Цонев се завърна ударно за "сините"
17-годишен прекъсна головата суша на Левски, Боби Цонев се завърна ударно за "сините"

Цонев все още е далеч от оптималната форма след 214 дни извън терена. "Не се чувствам на 100 процента още. Трудно е, тъй като доста време мина извън мачовете, но се радвам, че вече играя и има фенове на стадиона", каза той. Той очаква в скоро време да играе отново с брат си Радослав Цонев, който също скоро ще се завърне в игра след тежка травма на коляното. "Ради е готов, вече тренира с отбора и се надявам в следващите мачове и той да влезе", заяви полузащитникът. 

Борислав Цонев се старае да не се влияе от тежката финансова ситуация в Левски. "За всеки човек е различно. Аз не ги мисля тези неща, тъй като влияят на играчите. Млади сме, най-важно е да се концентрираме върху нашата работа, ако искаме да се развиваме. Затова трябва да мислим как да го правим на тренировки, а не за странични неща. Ясно е, че ситуацията не е най-добрата, но Левски е голям отбор и се надявам и вярвам, че всичко да се оправи", каза той.

 Левски изостава 9 точки от седмия в класирането Черно море в борбата за плейофното място за Лига Европа, като шансовете на "сините" да наваксат изоставането в оставащите пет мача са минимални. "На теория мисля, че е възможно, но сме доста далеч. Имаме млади играчи и трябва да се обиграем, те да натрупат опит за следващия сезон. Други неща в момента са по-важни, а не седмото място и борбата за Лига Европа", каза Борислав Цонев.

Още от БГ Футбол

Виж всички