Арина Сабаленка и Ашли Барти ще играят на финала в Мадрид

Арина Сабаленка и Ашли Барти ще играят на финала в Мадрид

Арина Сабаленка ще играе на трети финал в турнир на УТА през този сезон, след като победи Анастасия Павлюченкова с 6:2, 6:3. 

Този път без грешка за Барти срещу Бадоса
Този път без грешка за Барти срещу Бадоса

Там я очаква водачката в ранглистата при жените Ашли Барти (Австралия). Сабаленка не загуби нито сет до момента в Мадрид, а срещата й с австралийката е повторение на финала от турнира в Щутгарт. 

Днес тя се нуждаеше от малко повече от час, за да се справи с 6-кратната четвъртфиналистка от Големия шлем и да запише 23-а победа в 30-те срещи по между им. Сабаленка вкара 21 уинъра, като ограничи непредизвиканите грешки само до 11. "Мисля, че физически бях готова за този мач. Но по-добрата новина е, че вече подобрявам играта си на клей и това е видимо, доволна е състезателката от Беларус, който днес спечели 73 процента от точките си от втори сервис. В първия сет фаворитката направи пробив за 3:1, след като двете преди това си взеха подаванията на нула. 

Но Сабаленка показа стабилност с още един пробив, за да спечели частта с 6:2. Картината не се промени във втората част, когато тя поведе с 5:0 преди да отпусне газта за крайното 6:3. По-рано снощи Ашли Барти се наложи над испанката Паола Бадоса с 6:4, 6:3.

Още от Тенис

Виж всички