Одитът в Барселона с нови любопитни разкрития

Одитът в Барселона с нови любопитни разкрития

Новото ръководство на Барселона продължава да се натъква на интересни детайли от работата на предшвествениците си. Според Goal завърналият се на президентския пост Жоан Лапорта и неговият екип подозират тези преди тях в измама заради определени договори. Течащият на “Камп Ноу” одит е установил множество контракти на служители, които са били за суми точно под 200 000 евро. 

200 000 евро е най-ниската граница за хонорар или заплата, която трябва да бъде одобрена от специална комисия в клуба. Всичко под тази сума не подлежи на такъв контрол. Намерени са разписки за изплатени възнаграждения от 196 000, 198 000 и 199 000 евро, като те са били свързани с проекта “Espai Barca” за реконструкция и обновление на клубната база и района в близост до нея. 

Има подозрения, че и много от тези договори са били част от разкритата скандална практика с компанията I3 Ventures, за която се оказа, че е била използвана от предишния бос Джосеп Мария Бартомеу с цел с онлайн публикации да се грижи за добрия имидж на президента, както и да петни авторитета на личности като Лионел Меси, съпругата му Антонела Рокуцо, Жерард Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Джосеп Гуардиола и Жоан Лапорта - всичките до един критици на тогавашния шеф.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти