Петра Влъхова ще работи с бившия треньор на Лара Гут-Бехрами

Петра Влъхова ще работи с бившия треньор на Лара Гут-Бехрами

Носителката на Световната купа по ски-алпийски дисциплини Петра Влъхова ще работи с бившия треньор на Лара Гут-Бехрами, една от най-големите й съпернички, през новия сезон, който е и олимпийски.

Словачката обяви страницата си в Инстаграм, че е започнала работа с швейцарския треньор Мауро Пини. Съобщението идва месец, след като тя се раздели с дългогодишния си наставник Ливио Магони.

Пини беше треньор на Гут-Бехрами в ранните й години на пистата, а по-късно работи с Тина Мазе, носителка на Големия кристален глобус за 2013 година. Гут-Бехрами спечели Световната купа през 2016-а и завърши втора в класирането след Влъхова през миналия сезон.

Словачката е "убедена", че Пини ще й помогне да постигне целите си, които включват спечелването на първия й олимпийски медал на игрите в Пекин догодина.

"Въпреки че постигането на това, което си поставихме за цел, няма да е лесно, съм убедена, че благодарение на опита и големия стаж на новия старши треньор Мауро Пини, ще ги постигнем заедно не само за себе си, но и за всички наши фенове", каза Влъхова.

Петра Влъхова се раздели с Магони след пет години през миналия месец. Отношенията им станаха напрегнати след неприятните забележки относно стила на каране на словачката, които Магони направи в интервю за италиански вестник след края на сезона през март.

Под ръководството на Магони Влъхова се превърна е една от най-добрите специалистки в слалома. Тя изпревари трикратната носителка на Световната купа Микаела Шифрин и взе малкия кристален глобус в дисциплината през 2019/2020, а през миналия сезона спечели исторически, първи за Словакия Голям кристален глобус.

Още от Зимни спортове

Виж всички