Сестри Стоеви: Усещането е невероятно

Сестри Стоеви: Усещането е невероятно

Двукратните европейски шампионки по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева признаха, че много по-трудно са спечелили титлата в Киев, отколкото първата в кариерата си в Уелва 2018. Сестрите и номер 1 в схемата победиха на финала вторите поставени Клоуи Бърч и Лорън Смит (Англия) с 21:14, 21:19 за 45 минути.

Втора европейска титла за сестри Стоеви
Втора европейска титла за сестри Стоеви

"Tова е невероятно усещане. Щастливи сме, че спечелихме и сме щастливи, че можем да споделим този момент със семейството си и с нашия треньор", казаха българките. "Тази титла я спечелихме много по-трудно от първата, защото сега всички очакваха от нас да победим и защото мина много време между двете европейски първенства", добавиха сестрите в краткото интервю след финала.

Домакините направиха уникални и запомнящи се церемонии преди началото на финалите, както и по награждаването. Любопитното беше, че европейските шампиони в трите финала, които се играха днес, получиха медалите си от дрон. Състезателите само трябваше да си ги вземат и да си ги сложат, както се наложи напоследък заради пандемията от коронавирус. Националните химни на Испания, България и Русия обаче не бяха пуснати от организаторите.

"Треперех и се страхувах, когато дроновете идваха заради звука, който издават. Бях толкова нервнa, че едва не изпуснах медалa си. Ръцете ми трепереха", заяви Стефани. "Новите технологии напредват все повече и повече", пошегува се Габриела.

Два от финалите - на сингъл мъже и на двойки мъже, не се играха заради положителни тестове за КОВИД-19 на двама състезатели от Дания и Германия. Затова нямаше и церемонии по награждаването. Сестри Стоеви нямаха проблеми в това естество. Те бяха подложени на три теста за коронавирус в Киев, които бяха отрицателни.

Още от Други спортове

Виж всички