Костадинов и Реал ще спорят за титлата в младежката Евролига в началото на юни

Костадинов и Реал ще спорят за титлата в младежката Евролига в началото на юни

Промени в програмата и смяна на домакина претърпя финалният турнир на младежката Евролига, в който ще вземат участие Константин Костадинов и съотборниците му от Реал Мадрид U18. Надпреварата бе преместена от Кьолн във Валенсия, а стартът й бе отложен с една седмица. Новите дати за провеждането на младежката Евролига са от 3 до 6 юни 2021 г.

Както е известно, Костадинов и Реал си заслужиха място сред най-добрите чрез спечелване на квалификационния турнир в Истанбул. "Лос бланкос" записаха успех с 85:77 над Стеладзура Рома на финала и по този начин си гарантираха билет за заключителната фаза.

В нея участие ще вземат общо 8 юношески отбора - Реал Мадрид, Барселона, и Мега СокърБет, които се класираха чрез квалификационните турнири, както и Цървена звезда, Стеладзура Рома, АСВЕЛ, Валенсия и Жалгирис, които получиха "уайлд кард".

Осемте отбора ще бъдат разделени в две групи по четири. Победителите от двата потока ще се изправят един срещу друг на финала, за да излъчат шампиона за тазгодишното издание на младежката Евролига.

Снимка: adidasngt.com

Снимки: Владимир Иванов

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти