Юрген Клоп: Няма да спираме Ван Дайк за европейското

Юрген Клоп: Няма да спираме Ван Дайк за европейското

Участието на Върджил ван Дайк на европейското първенство по футбол през следващия месец зависи от процеса му на възстановяване и подготовка, но мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не смята да прибързва с връщането му в игра. 29-годишният национал на Нидерландия не е играл от октомври, когато получи контузия в коляното и все още не е ясно дали ще може да играе на започващия на 11 юни шампионат на Стария континент. 

29-годишният национал на Нидерландия не е играл от октомври, когато получи контузия в коляното и все още не е ясно дали ще може да играе на започващия на 11 юни шампионат на Стария континент. Селекционерът на "лалетата" Франк де Бур обяви, че си прави планове без централния защитник, но добави, че би бил изключително щастлив, ако Ван Дайк успее да се възстанови за важния форум.

"Коляното на Върджил е това, което ще реши дали той ще играе на европейското първенство. Не искам да го спирам, но е ясно, че няма как да го форсираме в игра, ако не е възстановен напълно. Невъзможно е да не си играл 10-11 месеца и да трябва да участваш в официални мачове след само седмица тренировки. Това не е възможно и не трябва да е възможно", каза Клоп. 

"Искам да уверя хората в Нидерландия и навсякъде по света, че ние няма да му правим спънки, ако той е готов. Но няма как да ускорим възстановяването му. Тук говорим за един играч и неговата кариера. Върджил иска и се опитва да се оправи, но той все още не може да тренира пълноценно. В момента никой не може да кажа кога той ще бъде готов за игра. Очаквам това да е около европейското. Но той няма да може да тренира на пълни обороти дори и през следващата седмица. В крайна сметка всичко зависи от решението на Върджил и това как той чувства коляното си", каза още Клоп. 

Още от Футбол свят

Виж всички