Грешна стъпка за Костадинов и Реал Мадрид Б, но най-важната фаза тепърва започва

Грешна стъпка за Костадинов и Реал Мадрид Б, но най-важната фаза тепърва започва

Отборът на Реал Мадрид Б, в който играе българският национал Константин Костадинов, инкасира поражение в последния си мач от втората фаза на испанската Лига EBA. В мач без значение за крайното класиране в групата българинът и съотборниците му отстъпиха с 69:82 на Наутико Тенерифе като гости.

Въпреки поражението Реал Мадрид Б завършва участието си във втората фаза като лидер в подреждането на група BCLA2 с актив от 3 победи и 1 загуба, оставяйки зад себе си Кинтанар с 2-2 и Тенерифе с 1-3.

Константин Костадинов прекара общо 23 минути в игра като титуляр, разписвайки се със 7 точки, 2 борби и 1 асистенция. При стрелбата си 18-годишният талант бе перфектен от зоната за две точки с 3 отбелязани стрелби от 3 опита,  а също така бе 1/2 от наказателната линия.

Сега на Костадинов и Реал им предстои участие във финалната фаза от шампионата, която ще се проведе между 13 и 16 май. Форматът на последния етап се състои от четири групи, като победителят във всяка от тях ще си спечели промоция за по-горната дивизия в йерархията на испанския баскетбол - LEB Plata. Тепърва ще стане ясно в коя група ще попадне Реал Мадрид Б.

Снимка: Adidasngt.com

Още от Баскетбол

Виж всички