При строги мерки започва квалификационният турнир по скокове във вода в Токио

При строги мерки започва квалификационният турнир по скокове във вода в Токио

Квалификационен турнир по скокове във вода ще бъде първото тестово състезание преди Олимпийските игри в Токио това лято. Световната купа по скокове във вода, също и квалификация за Токио 2020, ще събере повече от 200 състезатели от 50 страни, сред които и хегемонът в този спорт Китай.

Стартовете ще се проведат от днес до 6 май при строги мерки заради пандемията.

"Нямаме право да излизаме от стаите си, да се разхождаме на въздух и да имаме контакти с други хора", каза американската състезателка Сара Бейкън.

Около 15 000 спортисти ще участват на олимпийските и параолимпийските игри това лято, като организаторите все още обмислят окончателните мерки за безопасно провеждане на състезанията в условията на пандемия.

В момента Япония се бори с четвърта вълна на коронавирусни инфекции и властите обявиха извънредно положение в Токио.

Участниците в Световната купа по скокове във вода са тествани за COVID-19 всяка сутрин и получават инструкции чрез приложение на своите смартфони. Състезателите са поставени в балон и нямат право да излизат извън трасето между хотела и басейна.

"Би било хубаво да наемем бус и да разгледаме забележителностите на града. Да бъдеш в Токио и да не видиш нищо е наистина жалко", каза сребърният и бронзов медалист от две различни Олимпиади Патрик Хауздинг от Германия.

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти