Пиоли обясни какво е от ключово значение за Милан

Пиоли обясни какво е от ключово значение за Милан

Двете поредни загуби разклатиха позициите на Милан в битката за място в Шампионската лига, но треньорът Стефано Пиоли остава оптимист в навечерието на последните пет кръга в Серия “А”. “Ключовата дума сега е “енергия”. Нуждаем се от много енергия, защото продължаваме да се борим за реализирането на поставените цели”, заяви Пиоли. 

По-рано през кампанията “росонерите” дори се бореха за титлата, но сега нещата са по-различни. “Направихме страхотна първа половина на сезона, но втората досега не беше толкова силна. Нужно е да бъдем решителни и внимателни към нашите грешки. Този тим на Милан винаги е демонстрирал правилното отношение и желание за развитие. Млада група от футболисти като нашата може много да израсне. Имахме много хубави мигове, а сега трябва да покажем, че умеем да превъзмогваме и лошите. В тренировките през седмицата видях един отбор, който е решен да се докаже, но все пак трябва да го стори на терена”, продължи наставникът на Милан. 

В събота предстои домакинство на Беневенто. За този двубой ще се завърне Златан Ибрахимович, който пропусна последните два мача. “Всички знаем колко важен е Ибра - както от спортно-техническа гледна точка, така и от лична”, добави Пиоли. Има слухове, че ръководството може и да освободи треньора при некласиране за ШЛ. “Винаги съм имал подкрепата на клуба и собствениците - спокоен е наставникът. - Работя във велик клуб и тук очакванията са високи. В момента мислим само за предстоящите последни двубои, а оценките ще се правят след това. Вярвам в това, което правя като треньор. Следвам моя си път”.

Още от Футбол свят

Виж всички