Академик Пловдив получи похвали от треньора на шампионите в Балканската лига

Академик Пловдив получи похвали от треньора на шампионите в Балканската лига

Старши треньорът на Апоел Холон Стефанос Дедас похвали играта на Академик Пловдив след финала на Балканската лига. Снощи в Холон домакините победиха българите с 91:75 пред пълната с екзалтирани фенове "Тото Арена".

Среброто в Балканската лига е най-голямото постижение в историята на пловдивския клуб до момента. Предстоят полуфиналните плейофи в НБЛ, в които Академик ще играе срещу Рилски спортист.

"Горди сме да добавим още една титла в историята на този клуб. Беше много трудно състезание. Може би Купата на ФИБА-Европа има по-добра репутация, но в Балканската лига играха всички израелски топ отбори, с изключение на Макаби Тел Авив, така че пътят не беше лесен с Ейлат, Нес Циона, Апоел Тел Авив, Галил Гилбоа и също на финала. Мачът срещу Академик беше много труден и трябва да им отдадем заслуженото", каза Дедас.

"Не ги подценихме. Гледахме видео, работихме много, но имахме някои проблеми. Имаше напрежение и леки контузии, това се отрази на тима. След като те поведоха с 10 точки, избрах да играя с голям състав. Така успяхме да обърнем до 3 точки. В края направихме серия от 40:14, така че заслужихме победата. Още веднъж бих искал да отдам заслуженото на Академик. Те са добър отбор, играят добре под коша, имат и добри стрелци. Не са от толкова високо ниво, но са добър тим", добави треньорът на Апоел Холон.

"Тази победа е важна за нашия клуб. Със сигурност феновете ни помогнаха. Личността на Гай Пнини подтикна и останалите играчи. Момчетата бяха нервни, точно както и аз бях през първото полувреме. Имахме нужда от малко преса, тъй като знаехме, че защитата ни ще стане по-силна и когато го направихме, контролирахме играта", каза още Дедас.

Снимки: facebook.com/BalkanLeagueBIBL

Още от Баскетбол

Виж всички