Рекорден брой заявки за турнира по тенис "Амбинор Къп"

Рекордните 77 състезатели са заявили участие в 17-ото издание на турнира по тенис за мъже "Амбинор Къп" с награден фонд 2 хиляди лева на червените кортове на ТК "Левски" в София от 3 до 8 май.

Водач в схемата е държавният шампион на открито през 2017 година и бивш национал за купа "Дейвис" Васко Младенов, а номер 2 е Васил Димитров, като двамата имат точки за световната ранглиста.

Трети е вицешампионът на "Амбинор Къп" през 2019 година Денислав Проданов, а шести поставен е миналогодишният финалист в надпреварата Диан Недев.

Турнирът ще има нов шампион, след като Габриел Донев няма да защитава титлата си, а победителят през 2019 година Пламен Милушев отказа участие заради травма на коляното.

"Този турнир се превърна в една хубава традиция. Независимо от икономическите и всички други обстоятелства, нещата се случват и с най-голямо удоволствие го правим за 17-а поредна година. Дано да продължим и в бъдеще все така", коментира д-р Петър Велев, собственик на основния спонсор на надпреварата "Екофарм".

Турнирът започва с квалификации на 3 и 4 май, след което започват срещите от основната схема.

Финалът е на 8 май (събота) от 10.00 часа, като шампионът ще заработи 1000 лева.

"Това по традиция е първото състезание на открито за сезона и интересът наистина е доста голям. Продължаваме на даваме възможност за изява на много млади таланти, които имат шанса да натрупат игрови опит, а и да спечелят финансови средства", коментира управителят на ТК "Левски" Борислав Борисов.

Още от Тенис

Виж всички