Академик Пловдив ще се бори със суперфаворита за титлата в Балканската лига🏀

Академик Пловдив ще се бори със суперфаворита за титлата  в Балканската лига🏀

Академик Пловдив излиза срещу Апоел Холон във финала на Балканската лига. Срещата е днес от 20:00 часа в „Холон Тото Арена“. За да достигне до мач за трофея в турнира, пловдивският тим победи българския си съперник в полуфинала - Берое (66:62) и го прати да се бори за бронза с другия израелски отбор Галил Гилбоа.

Това е първо участие на финал за тима воден от младия треньор Йордан Янков. Баскетболистите на Академик се представят на много високо ниво в надпреварата този сезон. Те завършиха първата фаза, като лидер в Група Е (б.а. където бяха още Берое, Куманово 2009, ТФТ, Теодо и Ибър Рожае) с баланс 8-2. И двете поражения, които допуснаха бяха от севрномакедонския Куманово 2009 (71:86 – като гост и 79:96 като домакин).

Във втората фаза на Балканската лига българският тим завърши на второ място в група G, нареждайки се именно след днешния си съперник Апоел Холон и преди другия си кошмар Куманово 2009. Академик записа два успеха и две поражения в сметката си. Този път северномакедонците отнесоха два звучни шамара от пловдивчани, които надделяха два пъти над тях (87:70 – като гост и 96:68 – като домакин). Момчетата на Янков обаче не успяха да се справят с Апоел Холон, отстъпвайки и в двете срещи. Те загубиха с 93:95 като гост в Израел и със 70:97 в собствената си зала.

В спора за място на финала Апоел Холон победи с 81:77 Галил Гилбоа.

Снимка: facebook.com/BalkanLeagueBIBL

Още от Баскетбол

Виж всички