Капело с разказ за трансфера на Роберто Карлос от Интер в Реал Мадрид

Капело с разказ за трансфера на Роберто Карлос от Интер в Реал Мадрид

Легендарният италиански треньор Фабио Капело си пропомни как е помогнал за трансфера на бившата бразилска звезда Роберто Карлос от Интер в Реал Мадрид през лятото на 1996 година. Роберто Карлос изкарва само един сезон на "Джузепе Меаца" преди да премине на "Сантиаго Бернабеу", където остава до 2007 година. През сезон 1996/97 наставник на "лос бланкос" е именно Фабио Капело, докато треньор на Интер е Рой Ходжсън.

Капело разкри, че не е могъл да повярва, че от Интер са били готови да се разделят с левия бек през лятото на 1996 година и разказа как е инициирал светкавичното осъществяване на трансфера на бразилеца в Реал Мадрид.

Бензема с историческо постижение, подобри рекорд на Роберто Карлос
Бензема с историческо постижение, подобри рекорд на Роберто Карлос

"Един ден (Джовани) Бранкини (в момента президент на асоциацията на италианските футболни агенти) се появи и ми каза, че Интер искат да продадат Роберто Карлос. Помислих си, че се шегува и не можех да повярвам. Но той ми изпрати факс, където беше написана и фиксираната цена. Веднага се обадих на президента на Реал и му казах незабавно да хване самолета за Италия, защото веднага щом новината се разчуеше, всички щяха да пристигнат в Милано.

Роберто Карлос и Фабио Капело

Финализирахме покупката за по-малко от 24 часа, Интер не разбираха какъв играч беше Роберто Карлос", сподели 74-годишният Капело пред Sky Italia.

В треньорската си кариера Капело е бил наставник още на Милан, Рома, Ювентус и националните отбори на Англия и Русия.

Още от Футбол свят

Виж всички