Сър Алекс говори преди сблъсъка на Манчестър Юнайтед с Рома

В навечерието на очаквания 1/4-финал от Лига Европа Манчестър Юнайтед - Рома утре от 22:00 българско време Алекс Фъргюсън бе потърсен от “Газета дело Спорт” и се върна към една от най-паметните вечери в своята кариера при победата над римските “вълци” със 7:1 на полуфинал в Шампионската лига през 2007-а. Легендарният шотландец обясни, че от самото начало е усетил, че това е една от онези забележителни вечер, които остават и се помнят.

“Всеки играч предложи собствената си музика и всички заедно създадоха една симфония. Веднага почувствах, че изживявам една от онези редки вечери, които се случват в живота на треньора. Радвам се, че все пак Лучано Спалети дойде в моя офис за по питие след това, както бе обещал. Той спази казаното въпреки резултата, което показва силен характер. Мога да си представя, че не му е било лесно, но не се отказа, което показва, че е истински спортсмен,” заявява той преди италианското издание.

В автобиографията си от преди няколко години сър Алекс се връща и към друг момент свързан с Рома - желанието си да привлече Франческо Тоти, което не бе осъществено.

“Харесвахме го като играч и искахме да го вземем. Но когато показахме своя интерес към него, веднага стана ясно, че той не иска да напусне Рим. Тоти е дълбоко свързан с града и носи единствено фланелакта на Рома,” обяснява Фъргюсън.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти