Крьонке контраатакува: Арсенал не е за продажба и няма да разглеждаме оферти

Американските бизнесмени Стан и Джош Крьонке отхвърлиха слуховете за продажба на Арсенал и увериха феновете на английския клуб, че са фокусирани "на 100 процента" върху неговото бъдеще. Това се случи след твърденията на шведския милиардер Даниел ЕК, президент и съосновател на стрийминг платформата "Спотифай", че е готов да поеме отбора. 

Шведски милиардер поиска Арсенал
Шведски милиардер поиска Арсенал

Разривът в отношенията между собствениците и феновете на Арсенал се увеличи значително в последните десетина дни, след като фамилия Крьонке сложи подписа си под създаването на европейска Суперлига. "В последните дни забелязахме спекулации в медиите относно евентуална продажба на акциите на Арсенал. Това не е истина и ние сме на 100 процента фокусирани върху бъдещето на клуба. Той не е за продажба, а и не сме получавали оферти за акциите. Нямаме намерение и да разглеждаме такива. Целта ни е Арсенал да продължи да се развива и да се бори за трофеи", твърди фамилия Крьонке в официално изявление. 

Три легенди на Арсенал се присъединиха към шведския милиардер, който иска да купи клуба
Три легенди на Арсенал се присъединиха към шведския милиардер, който иска да купи клуба

След като обяви намерението си да наддава за акциите на Арсенал, Даниел Ек, който е фен на отбора, получи подкрепа от легендите Тиери Андри, Денис Бергкамп и Патрик Виера.

Още от Футбол свят

Виж всички