Петър Колев остава начело на Берое

Петър Колев остава начело на Берое

Пореден обрат ще настъпи в Берое, пише "Тема Спорт". Петър Колев се очаква да изведе днес отбора за първа тренировка за седмицата. Както е известно, след равенството в Монтана (1:1) доскорошният помощник при заралии обяви, че напуска, защото не е получил благословията на Димитър Димитров. Херо бе освободен преди визитата на "Огоста", а Колев трябваше да довърши сезона в екип с Ивко Ганчев, Слави Жеков и Пламен Липенски. В неделя Димитров разпространи открито писмо, в което нападна остро своя доскорошен асистент под Аязмото, като засегна и някои ръководни фактори, свързани с Берое. 

Спортният директор на "зелено-белите" Валентин Грудев обяви, че Петър Колев има договор с клуба, който трябва да изпълни, и че очаква във вторник специалистът да изведе отбора за тренировка. Според приближени до двете страни днес Колев ще направи точно това и се очаква да продължи да е старши треньор. 

Херо: Намирам за крайно неуместно да бъда забъркван в подобни евтини сюжети
Херо: Намирам за крайно неуместно да бъда забъркван в подобни евтини сюжети

Все пак има минимална вероятност Петър Колев да удържи на думата си и да не се появи. Тогава до края на кампанията начело на заралии ще са Ивко Ганчев и Слави Жеков. 

Грудев разкри, че Берое ще смени политиката - ще намали заплатите на чужденците и ще залага основно на български играчи, предимно по-млади, и свои кадри. 

За един от ветераните - вратаря Душан Перниш, под Аязмото се надяват, че ще успеят да го разубедят в намерението му да сложи край на кариерата си. Словашкият страж е измъчван от дискова херния, но заради големия си опит и отдаденост в Берое ще се опитат да го накарат да остане поне до зимата. Самият Перниш, който хвана дузпа в Монтана, обяви след мача, че възнамерява да прекрати кариерата си.

Още от БГ Футбол

Виж всички