Черноломец (Попово) с победа над Светкавица (Търговище)

Черноломец (Попово) с победа над Светкавица (Търговище)

Футболистите на Черноломец (Попово) победиха у дома Светкавица (Търговище) с минималното 2:1. Двубоят бе от ХХIV-ти кръг на Североизточна Трета лига и за първи път от доста време бе с достъп на любителите на футболната игра на стадиона. 

Още в началото домакините взеха преднина в резултата. В 3-та мин. силно центриране към вратата на Светкавица (Търговище) беше своевременно парирано от опитният вратар Тодор Тодоров. В добавката обаче Росен Матеев от близко разстояние порази вратата на Търговищенци – 1:0. 

Това вдигна самочувствието на поповчани и те заиграха на още по-високи обороти. Но и гостите не се прибраха в собственото си поле и с напредването на времето започнаха по-често да атакуват вратата на Радосвет Христов. При една от поредните атаки на гостите, груба грешка в защитата на Черноломец (Попово) стана причина за изравняване на резултата. Юношата Райан Кръстев „открадна“ топката от защитник на домакините и от близко разстояние порази вратата за 1:1. 

При този резултат двата отбора се прибраха на почивката. 

През втората част играта на футболния терен отново беше доста динамична. Гостите от Търговище задържаха повече топката в игралното поле на Черноломец (Попово), но отсъствието на основни играчи като, че ли се отразяване на ударното им мощ. За разлика от тях поповчани разчитаха единствено на бързи и ненадейни контраатаки, някои от които затрудниха доста стража на гостите. В 75-та мин. при една от поредната контраатака Тихомир Кънев беше изведен в стрелкова позиция, която беше материализирана – 2:1. 

До края на мача и двата отбора можеха да променят резултата, но пропуските на нападателите ги лишиха от това. Сериозната намеса на вратаря Тодор Тодоров при два от корнерите, изпълнени от поповчани, също запазиха търговищенци от по-сериозна загуба от двубоя. 

В следващия кръг Черноломец (Попово) отново е домакин на Дунав (Русе), докато Светкавица (Търговище) приема у дома Тополи 2010 (Тополи). 

САЛИМ САЛИХ

Още от БГ Футбол

Виж всички