БФС с извънредно изявление за предстоящия Конгрес

От Българския футболен съюз публикуваха изявление относно насрочения за 25 юни Конгрес, на който предстои да бъде избрано ново ръководство на футболната ни централа.

Емил Костадинов: Мисля, че съм си свършил работата и мога с чест да продължа да си я върша
Емил Костадинов: Мисля, че съм си свършил работата и мога с чест да продължа да си я върша

"Във връзка с тиражирани в средствата за масово осведомяване спекулации, поставящи под съмнение намерението на Българския футболен съюз да организира и проведе извънредно Общо събрание на 25 юни 2021 г., ръководството на централата държи да подчертае следното:

На заседанието си на 15 март 2021 г. Изпълнителният комитет на БФС утвърди провеждането на извънредно Общо събрание на 25 юни 2021 г. в Зала 1 на НДК, ако епидемичната обстановка го позволява и здравните власти дадат съгласието си за провеждането на присъствен Конгрес. В съответствие със законовите изисквания, ИК прие и текста за поканата за Конгрес на 25 юни 2021 г., дневния ред, съставите на комисиите за подготовка на Конгреса, както и организационните регламенти на извънредното Общо събрание.

Петър Величков: Възможно е с Димитър Бербатов да поемем управлението на БФС (видео+галерия)
Петър Величков: Възможно е с Димитър Бербатов да поемем управлението на БФС (видео+галерия)

Поканата за свикване на Общо събрание на членовете на сдружение „Български футболен съюз“ е обявена в регистъра на ЮЛНЦ на Агенцията по вписванията за всеки, желаещ да се запознае с нея, и би следвало да разсее всички съмнения относно намеренията на ръководството на БФС да проведе Конгрес на споменатата дата.

По отношение на публикуваните в медиите и в социалните мрежи твърдения за опит за влияние върху клубовете с цел възпрепятстване на насрочения Конгрес, ръководството на БФС вече стартира административна процедура по изясняване на фактите и обстоятелствата относно съмнителната достоверност на цитираната информация, и гарантира, че ще предприеме предвидените в закона мерки при установени дисциплинарни нарушения", написаха от БФС.

Още от БГ Футбол

Виж всички