Гласят конгрес на БФС през зимата

Гласят конгрес на БФС през зимата

Конгресът на БФС ще се проведе през зимата. Причината са предстоящите баражи на националния отбор за класиране на европейското първенство, което бе отложено за следващата година заради коронавируса. Това ще е главната тема на обсъждане на Изпълкома в четвъртък.

Първоначално определената дата за конгреса бе 7 юни, когато по програма трябваше да бъде завършило първенството, както и турнирът за Купата на България. Но заради извънредната ситуация форумът бе отложен за неопределено време и на всички заседания досега нова дата не бе определена.

Сега идеята е да минат и важните мачове на "Лъвовете", отложени от месец март. Според новата програма на УЕФА избраниците на Георги Дерменджиев ще приемат Унгария на 8 октомври в София. Ако се справим с маджарите, на 12 ноември ще мерим сили с победителя от двойката между Румъния и Исландия. При успех и в този мач ще се класираме на европейското. Самият шампионат е между 11 юни и 11 юли 2021 г.

Това означава, че футболното правителство сериозно ще обсъди възможна дата за конгреса след средата на ноември. На този етап постът на националния селекционер няма да бъде обект на обсъждане, като Георги Дерменджиев със сигурност остава начело на националите.

"България днес"


Още от БГ Футбол

Виж всички