Аниели развя бялото знаме: Суперлигата няма как да съществува без английските клубове

Един от идеолозите и основателите на Европейската Суперлига - Андреа Аниели, призна, че проектът няма как да продължи в отсъствието на шестте клуба от Премиър лийг. Снощи Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал и Тотнъм се оттеглиха от Суперлигата, въпреки че 48 часа преди това бяха потвърдили участието си.

Босът на Юве, който бе обявен и за вицепрезидент на Суперлигата,, бе потърсен от "Ройтерс" с въпроса дали проектът все още може да се реализира след напускането на шестте английски клуба. Ето и отговора му:

"За да бъда откровен и честен - не. Очевидно случаят не е такъв. Аз обаче оставам убеден в красотата на този проект. Това щеше да бъде най-доброто състезание в света, Не мисля, че като цяло нашата индустрия е искрена и надеждна. Няма да казвам от колко клуба ми се обадиха в последните 24 часа, за да попитат дали могат да се присъединят ", заяви Аниели, който отказа да назове отборите, които са поискали да се включат, преди английските клубове да оповестят своите решения. 

Босът на Юве добави, че натискът на правителството на Великобритания и в частност на премиера Борис Джонсън са се оказали решаващи за промяната на позицията на шестте английски клуба. 

Още от Футбол свят

Виж всички