Спряното интервю на Аниели: Чрез Суперлигата трябва да отговорим на Fortnite и Call of Duty

Спряното интервю на Аниели: Чрез Суперлигата трябва да отговорим на Fortnite и Call of Duty

Президентът на Ювентус Андреа Аниели, който трябваше да е сред водещите лица в европейската Суперлига, разкрива подробности за надпреварата и за групите хора, към които тя е трябвало да бъде насочена. Медиите в Италия разпространиха част от негово интервю, което той е бил дал пред “Ла Република” и “Кориере дело Спорт” в навечерието на обявяването на проекта. Заради очерталия се провал обаче въпросното интервю така и не беше публикувано. В него Аниели дава да се разбере, че целта е да бъде спечелено вниманието на подрастващите, които в днешно време основно играят игри като FIFA. 

“Младите хора искат да гледат големи спортни събития и не се интересуват толкова от нещата, които привличаваха вниманието на предишните поколения, в това число и моето - споделя босът на Юве. - Ако успеем да създадем състезание, което да симулира това, което младите правят в дигитални платформи като FIFA, означава, че ще успеем да отговорим на предизвикателството на игри като Fortnite и Call of Duty. В днешно време вниманието на младите е концентриран основно върху тези неща, а те са хората, които утре ще плащат. Футболът е в криза откъм възможността да привлече вниманието на новите поколения. А и след като стадионите са затворени вече повече от година, децата на 10-15 години имат други интереси. Този процес се ускори по време на пандемията”. 

Анкета на BBC разкрива как приемат идеята за Суперлигата футболните фенове в Англия
Анкета на BBC разкрива как приемат идеята за Суперлигата футболните фенове в Англия

Тези дни излязоха резултатите от изследване, че точно младите биха повече се радвали да гледат Суперлига. Почти сигурно обаче такъв турнир няма да има, след като повечето клубове се отказаха под натиска на бурното недоволство.

"Има кръвен пакт между нашите клубове, продължаваме напред. Проектът има 100 процента шанс да бъде успешен. Суперлигата не е заплаха за националните първенства“, казва още Аниели, който бе обявен за вицепрезидент на новосформираната лига. 

Той е сигурен, че няма да се стигне до лишаване на играчите от участие на световни и европейски първенства, тъй като това е незаконно. "Това би било сериозно нарушение. Тези заплахи са незаконни и ако това се случи, ще бъде не само монопол, но и диктатура. ФИФА и УЕФА правят огромни печалби от нашите футболисти, но не ни помогнаха в момент на криза. Те трябва да решат какви са - търговски посредници или регулатор", каза Аниели.

Още от Футбол свят

Виж всички