Треньорът на Сасуоло бесен: Не искам да излизам срещу Милан, това е държавен преврат

Треньорът на Сасуоло Робррто Де Зерби бе бесен на днешната пресконференция преди мача с Милан утре от 19:30 българско време. Той изрази огромното си разочарование от всички 12 клуба и по-конкретно "росонерите", който обявиха в неделя вечер създаване на Европейска Суперлига. Де Зерби заяви, че би предпочел да не се изправя утре срещу тима от Милано, но ще го направи, ако е необходимо.

"Не желая да играя срещу Милан, защото те са част от тези три клуба (италианските представители са Милан, Ювентус и Интер), но, разбира се, ще го направя, ако Карневали (изпълнителеният директор на Сасуоло) ме накара. Толкова съм ядосан, че вчера говорих 30 минути с играчите на тази тема. Понякога е по-добре да спрем, както правехме едно време на улицата. В неделя беше извършен държавен преврат. За футбола това е еквивалент на държавен преврат. Футболът принадлежи на всички, това е меритокрация (система на равни възможности), а те пуснаха съобщение на един нов сайт. Сякаш поставиха знамената си на нечия чужда територия. Сякаш синът на работник вече не може да мечтае да е лекар или адвокат. Сякаш те го взимат. Футболът има обществена роля, която е различна от тази на другите спортове," заяви бесният наставник.

След това той продължи с изказването си и заяви, че тези клубове трябва да погледнат в себе си за проблемите, които имат, а не да карат по-малките тимове да плащат за чужди грешки.

"През януари можехме да се подсилим, но дори нямах среща с Карневали, защото бях наясно с икономическото състояние на клуба. Нямах нито една молба и вероятно плащаме за този избор. Ако тези клубове имат такива дългове, то трябва да си зададат въпроса как са управлявали своя бизнес. Не е редно малките да плащат за тези грешки. Играчите, които мечтаят един ден да могат да излязат срещу най-големите отбори на най-големите стадиони, не могат да платят цената за това. Всичко това е погрешно и сега е момента да го кажем. Толкова съм ядосан, защото това е нещо над работата и заплатата. Тук става въпрос за ценности, за футболното съперничество и историята," завърши Де Зерби.

Още от Футбол свят

Виж всички