Цветелина Гочкова е голямата шампионка в RIU Pravets Open I

Цветелина Гочкова е голямата шампионка в RIU Pravets Open I

Цветелина Гочкова от Варна е голямата шампионка в третия турнир на Weekend Tour за годината RIU Pravets Open I. Въпреки капризите на времето тя спечели първото място при дамите, като победи във финала дъщеря си Адреана Петрова. Жените в надпреварата играха в една група и имаха по 5 срещи. Цветелина грабна купата без нито един загубен мач и се закани да повтори успеха си още на следващия турнир на Уикенд тур, който ще се проведе от 6 до 9 май в Кранево.

В турнира на двойки мъже се пуснаха 12 тандема, като битките бяха оспорвани и много емоционални. До финала стигнаха Мартин Милчев/арх. Симеон Симеонов и Росен Марков/Атанас Атанасов, като победата грабнаха Милчев/Симеонов с 5:4.

В надпреварата при мъжете участваха 34 състезатели, а мачовете в групите предложиха невероятни разигравания. С много хъс и раздаване на кортовете до полуфиналите стигнаха Валентин Бонев и Росен Марков, и Мартин Милчев и Стоян Мирев. След победи с 6:0 и 6:4 до финала стигнаха Росен Марков и Стоян Мирев. Тъй като започна два вали, двамата финалисти решиха да не рискуват и се договориха да изиграят финала след по-малко от две седмици в Кранево, където отново ще направят своята тенис почивка.

Отново в Кранево, по време на Therma Village Open I, ще станат ясни и победителите на смесени двойки. До финала стигнаха Гочкова/Атанасов и Петрова/Марков.

RIU Pravets Open I предложи на всички състезатели и гости на комплекс RIU Pravets Golf&SPA много емоции, отлично настроение и вълнуващи уроци по голф. Въпреки капризите на времето, което поднесе и слънце, и сняг, участници и гости си тръгнаха доволни от уикенда и готови за нови тенис предизвикателства.

Следващата надпревара в календара на Weekend Tour е Therma Village Open I от 6 до 9 май. Схемите са отворени, а комплекс Терма Еко Вилиджо в Кранево ще предложи зимна пързалка, басейни и прекрасен плаж за откриване на морския сезон. Записването става на сайта на веригата https://www.weekendtour.bg.

Още от Тенис

Виж всички