Турнирите в Кьолн и Ден Бош отпаднаха от календара на АТP за този сезон 🙁

Турнирите в Кьолн и Ден Бош отпаднаха от календара на АТP за този сезон 🙁

Турнирите по тенис за мъже в Кьолн (Германия) и в Хертогенбош (Нидерландия) от Тура на АТР отпаднаха от програмата за този сезон заради пандемията от коронавирус.

Германската федерация обяви, че надпреварата в Кьолн, която трябваше да започне на 15 май, е отменена зарази влошаващата се ситуация в страната с инфекцията.

Състезанието на трева в Хертогенбош от 5 юни, което беше един от основните подготвителни турнири за "Уимбълдън", пък няма да се състои не само заради Ковид-19, но и поради преместването със седмица напред на "Ролан Гарос".

В програмата на АТP има още няколко промени. Надпреварата във Вашингтон (САЩ) се мести в Гдиня (Полша) от 19 до 25 юли, като ще се състои на клей, а не на твърда настилка.

Турнирът в Прага се измества от май и ще започне на 18 юли, като ще се играе на твърди кортове, а на на червени.

Сърбия ще бъде домакин на състезание в Белград от 26 юли до 1 август, което първоначално беше планирано за Анин (Китай).

Към Тура се прибавя и надпревара на твърди кортове в Кливланд от 23 до 29 август, която ще бъде подготовка за Откритото първенство на САЩ.

От Женската тенис асоциация също предвиждат да увеличат броя на турнирите от най-ниската категория WTA 250, за да дадат повече възможности за изява на състезателките.

Още от Тенис

Виж всички