В Хасково започва ITF тенис турнир за 18-годишни

В Хасково започва ITF тенис турнир за 18-годишни

Международен турнир по тенис от календара на Международната тенис федерация започва на тенискомплекса в парка "Кенана" в Хасково, съобщи за БТА директорът на надпреварата от II категория Невена Шопова от клуба домакин "Хасково 2015".

Днес започнаха записванията, а този уикенд са квалификациите, в които участват по 32-ма млади тенисисти. Основната схема е също от по 32 момчета и момичета, поясни Шопова. Състезанието е с 20-годишна история в града на Богородица. То носи точки за световната ранглиста. Финалите ще бъдат следващата неделя.

За сегашното издание пристигат представители на над 15 държави. Водачи в основната схема са белгийци, които заемат съответно 14-то при момчетата и 19-то място при момичетата в световната ранглиста, добави директорът на турнира.

Тя увери, че са взети всички превантивни мерки и противоепидемичните мерки ще бъдат строго съблюдавани - с мерена на температура преди идване в комплекса, ежедневно попълване на деклариции за липса на контакти със заразени и дезинфекция на всеки състезател и на целия спортен обект.

Още от Тенис

Виж всички