Новата класация на Sportal.bg - най-добрите моменти от кръга при юношите

Юношеският футбол ще бъде една от ключовите теми в обновения Sportal.bg. В секцията „Български футбол“ - „Юноши“ може да откриете всичко най-интересно за Елитните групи до 15г., до 17г. и до 19г. Екипът ни ще следи изявите на родните таланти от всички клубове и школи в България, а на сайта ще намерите новини, видео, програма и класиране за техните първенства.

Всяка седмица пък ще ви предоставяме две специални класации - на най-красивите голове и на най-добрите спасявания от кръга при юношите. Нашите компилации „Топ 5“ ще ви дадат възможност да се насладите на интригуващите моменти от Елитните групи до 15г., до 17г. и до 19г.

Ето и кои са най-красивите голове за изминалия кръг. На пето място е попадението на Лазар Гълъбов от Национал (U17), който с чудесен шут от дистанция не остави шанс на вратаря на опонента. Под №4 е голът на Цветелин Петров от отбора на Сокол (Марково) до 19г. След пряк свободен удар и от почти невъзможен ъгъл той реализира изключително ефектно попадение. Петър Итов от тима на Ботев (Пловдив) до 19г. също блесна с изпълнението си през изминалия кръг. Изпълнение, наподобяващо тези на един от най-талантливите родни играчи и лидер на „жълто-черните“ Тодор Неделев. Втората позиция е за Ивайло Иванов от Септември (U15), който след чудесно подаване се разписа по красив начин. Първото място пък заема голът на Филип Гигов от състава на Лудогорец (U15). След сериозна борба и добри индивидуални действия, той заби топката неспасяемо в мрежата.

Родните вратари в Елитните групи също не остават на заден план. На пето място в нашата класация е Самуил Дечков от тима на Спартак (Варна) до 17г., който успя да изчисти опасен изстрел, насочен към горния десен ъгъл на вратата му. Пред него се нарежда играчът на Черно море (U19) Галин Григоров - по хубав начин той спаси силен шут на противников играч. В неговия случай и гредата помогна. „Бронзовият медал“ в класацията ни печели Алекс Божев от ЦСКА-София (U17) след чудесното си изчистване с крака. Кирил Иванов от Пирин (U15) пък е на втората позицията. Той прояви страхотни рефлекси при силен удар от дистанция и запази мрежата си суха. Първото място е отредено на Калоян Петров от Добруджа (U17), който изби мощен шут на противников футболист, а след това и играч на Добруджа също помогна за предотвратяване на попадение.

Още от БГ Футбол

Виж всички