Още един етап от щафетата с олимпийския огън остава без публика

Още един етап от щафетата с олимпийския огън остава без публика

Следващият етап от щафетата с олимпийския огън в Япония, който ще се състои в най-южната префектура на страната Окинава, също ще се проведе без зрители заради пандемията от коронавирус, съобщиха властите.

Маршрутът на щафетата с олимпийския огън, която ще се проведе в Окинава на 1 и 2 май, ще бъде променен и няма да премине през откритите обществени пространства в основната територия на префектурата.

В същото време етапите, които ще се проведат на отдалечените и слабо населени острови Окинава, понастоящем се планират да са както е планирано, но при спазване на всички необходими мерки срещу разпространението на инфекцията.

Преди няколко дни щафетата с олимпийския огън в гъсто населената западна префектура Осака също се проведе без зрители и не по обществените пътища. В такъв съкратен формат тя беше за първи път в историята на олимпийското движение по искане на местните власти, загрижени за заплахата от увеличаване на броя на заразените с коронавирус.

Щафетата с олимпийския огън започна в Япония на 25 март във футболния тренировъчен център в префектура Фукушима. Тя ще продължи 121 дни, факелът ще премине през 859 общини във всичките 47 префектури на страната. Очаква се около 10 хиляди души да вземат участие в щафетата.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август миналата година, но заради глобалната пандемия от коронавирус бяха отложени за 23 юли - 8 август 2021-а.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти