Отлагането на "Ролан Гарос" повлия на олимпийските квалификации

Международната федерация по тенис (ITF) обяви, че квалификациите за Олимпиадата в Токио ще продължат със седмица повече - до 14 юни. Това се налага заради отлагането на Откритото първенство на Франция поради пандемията от COVID-19. 

Френската федерация по тенис миналата седмица заяви, че надпреварата на червени кортове ще се проведе една седмица по-късно от първоначално планираното на 24 май и ще завърши на 13 юни. Световната ранглиста на АТP и WТА от 14 юни ще бъде използвана за избора на играчи, отговарящи на условията за директно място в схемите на сингъл и на двойки мъже и жени в Токио. 

"Промяната в датата на ранглистите от 7 юни на 14 юни се налага заради новите дати на "Ролан Гарос", се казва в изявление на ITF. 

На турнира по тенис на олимпийските игри могат да участват 64 състезатели на мъже и жени сингъл, 32 тима на мъже и жени двойки и 16 отбора на смесени двойки. Всяка нация е ограничена до шест мъже и шест жени, с максимум четирима играчи на сингъл и два на двойки за двата пола. Нациите също са ограничени до два отбора на смесени двойки. 

Игрите в Токио ще се проведат от 23 юли до 8 август.

Още от Тенис

Виж всички