Обявиха календара в плажния футбол за сезон 2021

Обявиха календара в плажния футбол за сезон 2021

Световната федерация по плажен футбол обяви календара за провеждане на международните турнири през настоящия сезон. Отбори, състезатели и любители на атрактивния спорт ги очаква изключително натоварена програма, която започва още следващата седмица и ще завърши чак през декември. Голяма част от отборите в Европа вече водят своята активна подготовка, а първото голямо изпитание пред тях ще е квалификацията в ЕВРО лигата в дивизия "А", която е насрочена за 16-20 юни в Назаре (Поругалия). Веднага след нейното приключване стартира и квалификацията за световните финали, която между 24 юни и 4 юли ще събере всички държави от континента в спор за четирите квоти, даващи право на участие на финалите. 

Най-големия клубен форум Шампионската лига за пета година ще е в португалското градче Назаре и ще се проведе в периода 12-18 юли. Столицата на Молдова Кишинев пък ще приеме квалификацията в дивизия "Б" на ЕВРО лигата. На новопостроения стадион за плажен футбол се очакват 16 отбора, които ще спорят за място на суперфиналите. Гвоздеят на сезона безспорно е шампионатът на планетата, който ще се състои в Москва от 19 до 29 август. В началото на септември пък Португалия ще е домакин на финалите в ЕВРО лигата за мъже и жени. 

По традиция световното клубно първенство отново ще е през октомври в Алания (Турция), както и междуконтиненталната купа в Дубай в началото на ноември. Още куп други турнири и мероприятия ще запълнят сезона по плажен футбол с надеждата спортът да се завърне към познатия на всички обичащи го ритъм. България ще получи покана за квалификациите за световното първенство, които пропусна през 2019 г., както и за дивизия "Б" на ЕВРО лигата, където записа редица успешни резултати и класирания. Шампионът на страната МФК Спартак (Варна) има квота за основния кръг от Шамп.лига, а страната ни има право и на отбор в квалификациите на турнира.

Още от БГ Футбол

Виж всички