Тампа Бей привлече двама защитници

Тампа Бей привлече двама защитници

Шампионът в НХЛ Тампа Бей подписа договори със защитника Дейвид Савар от Кълъмбъс и с бранителя на Детройт Брайън Лашоф, съобщиха от клуба. В резултат на сделката Кълъмбъс получава избор в първия кръг на драфта през 2021 година и в третия кръг през 2022-а, а Детройт - избор в четвъртия кръг на драфта през тази година. 

30-годишният Савар, който през цялата си кариера до момента е играл за Кълъмбъс, има 40 мача в НХЛ този сезон, в който е записал 6 точки (1+5). 30-годишният Лашоф няма мачове в Лигата през настоящата кампания. 

В други сделки от тази нощ Бъфало изпрати защитника Брендън Монтур във Флорида в замяна на избор в третия кръг на драфта. През този сезон Монтур, който днес ще навърши 27 години, изигра 38 мача в НХЛ и има 14 (5+9) точки. 

Колорадо се подсили с ветерана вратар Деван Дубник от Сан Хосе Шаркс в замяна на защитника Грег Патерин и избор в петия кръг на Драфта през 2021 година. 34-годишният Дубник не е играл от 27 март. Той има 537 мача в кариерата си и 33 срещи без допуснат гол е екипите на Едмънтън, Нешвил, Аризона, Минесота и Сан Хосе. 30-годишният Патерин има 2 асистенции в 11 мача този сезон за Колорадо и Минесота.

Още от Зимни спортове

Виж всички