Бивш шеф на Милан разкри как е изиграл Райола и посъветва клуба за Донарума

Бивш шеф на Милан разкри как е изиграл Райола и посъветва клуба за Донарума

Бившият спортен директор Масимилиано Мирабели разкри как е успял да издейства нов договор на Джанлуиджи Донарума през 2017-а и посъветва клубното ръководство как да процедира в настоящата ситуация. Както е известно, договорът на 22-годишния вратар изтича в края на сезона, а агентът Мино Райола продължава да извива ръцете на директорите за по-голяма заплата.

“Ако Донарума не преподпише, Милан трябва да бойкотира Райола. Не разбирам как клубът попадна в тази ситуация. Моментът не е удобен, абсурдно е да преговаряш сега. Контрактът трябваше да бъде подновен още преди два сезона, това е “А” и “Б” на футбола. “Росонерите” направиха огромна грешка. Когато преподписах с Джиджо, аз се погрижих за преговорите до най-малкия детайл. Вратарят качваше публикации в социалните мрежи и след това ги триеше. Защо ли? Просто е - Райола го караше да ги пише, а аз - да ги трие. Решаващият момент от преговорите беше в техния край. Бяхме с Джиджо, семейството му и агентите му. Райола стана и заяви: “Не подписвай, тръгваме си”. Веднага щом агентите си тръгнаха, Джиджо взе химикала и удължи договора без присъствието на Мино.

Райола постъпва добре от своята гледна точка, той вече спечели от тази ситуация. Топката е в неговото поле, но ако бях на мястото на Милан, щях да го опра в стената. Бих му дръпнал една хубава реч, казвайки, че Джиджо е недосегаем капитал. Или той преподписва, или Мино Райола повече няма да има играчи в състава на Милан. Изисква се кураж, но това е единственият начин. Милан трябва да бъде уважаван”, коментира Мирабели пред Libero.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти