Съдия сбърка резултата на тенис мач и го опорочи

Съдия сбърка резултата на тенис мач и го опорочи

Невиждана съдийска несправедливост на най-високото ниво на спорта – това изпита австралийката Астра Шарма в мача си от първия кръг на WTA 250 турнира в Богота срещу италианката Джулия Гато-Монтиконе.

Мачът беше в третия гейм на решителния трети сет при резултат 1-1 в него. Шарма водеше с 0-30 на сервис на съперничката си, когато спечели и третото разиграване в гейма, за да стигне до три последователни брейкбола. Само че вместо 0-40 съдията на стола обяви резултат 30-15. Като че ли в този момент Шарма изобщо не обърна внимание на грешката, но малко след това при топка в аут на италианката геймът трябваше да е приключил.

Томова срещу китайка във втория кръг на WTA250 в Богота
Томова срещу китайка във втория кръг на WTA250 в Богота

Вместо това по точкуването на съдията резултатът беше 40-30. Шарма се поколеба, но продължи игра и след нова точка за Гато-Монтиконе геймът вече завърши, но в полза на италианката вместо на австралийката, както трябваше да бъде.

Шарма реагира като повика на корта супервайзора на турнира, който по думите ѝ е казал, че трябва да си научи урока и да внимава повече за резултата вместо за тениса си.

За съжаление случилото се оказа и огромно влияние, защото до края на мача Шарма не спечели нито гейм повече и така отпадна от турнира.

TennisKafe.com

Още от Тенис

Виж всички