Осака окончателно зачеркна щафетата с олимпийския огън

Осака окончателно зачеркна щафетата с олимпийския огън

Властите в Осака решиха окончателно да отменят преминаването на щафетата с Олимпийския огън на територията на цялата префектура заради растящия брой новозаразени с коронавирус.

На територията на областта бе обявена медицинска тревога, след като в сряда бе съобщено за повече от 800 новозаболели, което е най-голямото увеличение на болни от началото на пандемията.

Според губернатора на Осака Хирофуми Йошимура големият брой случаи се дължи на новите, по-бързо разпространяващи се щамове на вируса.

Щафетата с Олимпийския огън трябваше да премине през префектура Осака през идната седмица. Във вторник властите обявиха, че в града Осака щафетата няма да се състои. В момента местните власти разговарят с представители на Международния олимпийски комитет за намиране на алтернативни решения.

В понеделник правителството в Токио обяви тревога, но от по-ниска степен в префектурите Осака, Мияги и Хиого заради новата вълна на вируса. За сряда в Хиого са регистрирани рекордните 328 случая на новозаболели, докато в Токио техният брой е 555 - най-голямата цифра за последните два месеца.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти