Наш актьор ще играе треньора на Борис Бекер във филм за тенисиста

Наш актьор ще играе треньора на Борис Бекер във филм за тенисиста

Българският актьор Самуел Финци ще изиграе една от главните роли във филма „Играчът“, посветен на кариерата на легендарния Борис Бекер.

Финци ще се превъплъти в образа на треньора на Бекер Гюнтер Бош, под чието ръководство германецът печели първата си титла на “Уимбълдън” като 17-годишен през 1985 година.

Именно пътят към трофея в Лондон е в основата на филма. За създаването на лентата бе обявено още в началото на 2020-а, но коронавирусът забави началото на снимките. Година по-късно процесът вече е в ход, а с това бяха обявени и имената на главните актьори.

Ролята на младия Бекер ще играе 22-годишният Бруно Алекзандер, който е известен с ролите си още от детските си години.

“Разбира се, че знаех кой е Борис Бекер, всеки знае кой е Борис Бекер или поне си мисли, че знае. Когато получих предложението, трябваше да помисля малко. Тази роля е предизвикателство и в същото време тежест, защото искам моят образ да вдъхновява онези, които са израснали с него и тези, които го познават главно от заглавията в медиите“, коментира актьорът, който усилено тренира тенис, за да може да пресъздаде действията на Бекер на корта. Филмът е базиран на книгата на Фред Зелин „Аз съм играч: Животът на Борис Бекер“.

Ролята на Финци ще бъде водеща, защото Гюнтер Бош има голяма роля за развитието на Бекер. Като национален треньор на Германия при юношите Бош открива таланта на Бекер и в името на развитието му се посвещава само на него. Под ръководството на Бош Бекер печели “Уимбълдън” през 1985 и 1986. През 1987 двамата се разделят като Бекер мотивира решението си със следните думи: “Нуждая се от треньор, който да не се грижи за мен ден и нощ.”

Към момента не е ясно кога филмът за Бекер ще бъде на разположение за гледане. През 2021 с нетърпение очакваме появата на филма “Крал Ричард”, посветен на бащата на сестрите Уилямс.

tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички