Ман Сити обяви загуби, доближаващи цената на Холанд

Манчестър Сити обяви загуби от 126 милиона лири за изминалия сезон 2019-2020, който бе силно афектиран от Ковид-19 пандемията. Приходите на Сити са паднали с 11% - до 478,4 милиона, и причина за това са липсата на постъпления в дните на мачовете, както и промяната на сделката за телевизионните излъчвания. 

Част от общите приходи на отбора обаче изобщо не влизат в сметките, тъй като късният край на сезона във Висшата лига и Шампионската лига ще се отрази на финансовото състояние на клуба в доклада през следващата година. Същото важи и за приходите от продажбата на играчи като Льорой Сане, който Сити изпрати в Байерн Мюнхен за около 45 милиона евро. От клуба обясниха, че очакват да бъдат на печалба, когато бъде теглена чертата за целия изминал сезон. 

"Тези сметки не са представителни за сезон 2019-2020. Ще имаме по-ясни резултати от Ковид сезоните след края на настоящия", каза изпълнителният директор на отбора Феран Сориано. 

Тази новина обаче едва ли ще повлияе на бюджета, с който Джосеп Гуардиола ще разполага за лятна селекция. Една от големите цели на испанеца е Ерлинг Холанд, който снощи излезе на "Етихад" с екипа на Борусия (Дортмунд). Германският клуб ще иска поне 150 милиона за норвежеца, а Манчестър Сити до момента никога не е харчил сума от порядъка на 100 милиона само за един играч, въпреки че клубът често прави мащабни селекции. Пеп преди няколко дни коментира, че е възможно в бъдеще и това да се случи, намеквайки именно за Холанд. 

През миналото лято Сити обяви печалба от 32.5 милиона лири за сезон 2018-2019.

Още от Футбол свят

Виж всички