Близък до Алегри: Не изключвам много скоро да се завърне в Ювентус

Близък до Алегри: Не изключвам много скоро да се завърне в Ювентус

Един от най-близките приятели на Масимилиано Алегри допуска вариант за скорошно завръщане на наставника начело на Ювентус. Джовани Галеоне, който е бивш треньор на Пескара, говори често с Макс и смята, че познава добре специалиста. Самият Алегри вече обяви, че иска от лятото да започне работа, след като през последните два сезона си почиваше. В същото време засега експериментът с Андреа Пирло не се получава и все по-усилено се говори за рокада. 

“Преди няколко дни се чух с Алегри и той със сигурност отново ще е треньор някъде от юни. Вероятно има нещо предвид, но не го попитах конкретно, а и не искам да ми казва”, коментира Галеоне пред “Гадзета дело Спорт”. 

“Дали ще се завърне в Юве? Взаимоотношенията му с президента Андреа Аниели остават отлични. Дори когато се стигна до раздялата му с клуба, между тях двамата нямаше никакви търкания. Аниели и Макс не са отчуждили, даже се чуват по няколко пъти годишно. Ето защо аз лично не бих изключил Алегри отново да поеме отбора”, продължи Галеоне. 

Според него обаче бившият наставник на шампионите няма да е щастлив от настоящия състав. “Ако сте забелязали, първите напуснали клуба след оттеглянето на Алегри бяха футболистите, на които той винаги разчиташе: Блес Матюиди, когото той обичаше, Сами Кедира, футболен професор, както и Емре Джан. Макс вероятно би взел други решения на трансферния пазар”, каза още приятелят на специалиста.

Още от Футбол свят

Виж всички