Матийо: Не исках да ходя в Барселона, но Валенсия отказа изготвения от мен договор

Матийо: Не исках да ходя в Барселона, но Валенсия отказа изготвения от мен договор

Бившият защитник на Барселона Жереми Матийо разкри, че първоначално не е искал да премине в отбора, но се е решил на този ход, след като от Валенсия са отказали преработен от него договор. Именно с трансфер от "прилепите" той беше привлечен на "Камп Ноу" през 2014 година.

"Не исках да ходя в Барса. Когато клубът се свърза с мен, аз бях капитан на Валенсия и се наслаждавах на живота ми там. Питах се: "Дали ще полирам пейката в Барселона?" Когато получих офертата на Барселона, аз изготвих нов договор, чието заплащане беше на определено ниво между предлаганото от каталунците и това, което получавах във Валенсия до този момент. Показах този фалшив контракт на спортния директор Руфете и му заявих: "Ако ми дадеш такъв договор, аз оставам тук". Той ми отвърна: "Това не би било проблем". Заедно се обадихме на президента Салво, който обаче отрече. Руфете не можеше да повярва. Затова аз скъсах листа хартия и им казах: "Тогава си тръгвам". Разбрах, че не разчитат на мен", сподели 37-годишният Матийо пред "Екип".

Настоящият защитник на Спортинг Лисабон говори и на други теми, свързани с кариерата си в Испания. "Диего Коща те сритва мръснишки, за да те изкара извън релси. Настъпва те, извинява ти се и веднага след това го прави отново. Може и да го знаеш, но накрая това те вбесява, отвръщаш му и получаваш картон. Най-добрите, с които съм играл? Разбира се, имах възможността да играя с Меси, но също така бих могъл да посоча Давид Силва и Хуан Мата във Валенсия. Впечатлявах се и от техническата лекота на терена от страна на Чави, както и от скромността му извън стадиона. Той е приятен човек. Във Валенсия така и не разбрахме какво искаше треньорът Мирослав Дукич от нас по отношение на играта. Той ни даваше неясни инструкции на развален испански като "ако те играят високо, пипай дълбоко"", допълни той.

Още от Футбол свят

Виж всички