Васил Петров: Спартак (Вн) има още работа за вършене

Васил Петров: Спартак (Вн) има още работа за вършене

След победата над Светкавица с 2:0 отборът на Спартак (Варна) увеличи преднината си на върха на 6 точки. Треньорът на варненския тим Васил Петров изрази задоволство от игровото поведение на своите, но не спести и това, което не му е харесало. Петров даде да се разбере, че авансът им може и да е комфортен, но няма да допусне отпускане, тъй като още не са си свършили работата. Ето какво заяви за "Петел" Васил Петров: 

"Доволен съм, че влязохме в мача концентрирано, сериозно и отговорно. Играхме правилно до 75-ата минута и искам да поздравя момчетата. В последните 15 минути обаче се отпуснахме и не играхме както можем и искам. Вместо да затворим мача, ние се впуснахме в едни атаки да вкарваме втори гол, получиха се огромни пространства между нападатели и защитници, от което съперникът се възползва и създаде положения за гол. Ние сме силни, когато владеем топката, а в последните 15 минути изпуснахме контрола върху нея. Трябваше да сме по-разумни. Можеше да стане така, че вместо да затворим мача, да получим гол и да треперим докрая. Не съм притеснен, че Сабри отново не се отпуши. Той изигра добре положението, когато излезе сам срещу вратаря, но нямаше късмет. Тепърва предстои да вкарва много голове, защото е бърз, креативен и силен футболист. Кристиан е с разтежение, но се надявам в паузата да се възстанови. Бях планирал да пусна заедно Анте и Тугай Неджет, но трябваше много бързо да направя смяната, когато дойде проблемът с Кристиан и пуснах само Бачков. Иначе Тугай щеше да смени Юнуз Юнуз, който се представи на високо ниво. 

Дали 6-те точки аванс ни правят спокойни? Не. Ние имаме още работа за вършене. Имаме и трудни мачове, като следващия в Попово, в Разград, в Балчик. Няма да допусна отпускане. Иначе в паузата на първенството ни предстоят много тренировки, ще опитаме да изиграем и една контрола в петък. На титулярите срещу Светкавица съм дал два почивни дни, а на другите – един", заяви Петров.

Още от БГ Футбол

Виж всички